Freelance marketing en communicatie adviseur

Freelance marketeer | Freelance communicatie adviseur | Freelance creative director

Samenwerking op freelance basis: doelgerichte inzet van expertise

Maximaal resultaat en accountability

Merken moeten continue flexibel zijn en kunnen inspelen op actuele ontwikkelingen. Veel bedrijven en instellingen kiezen ervoor om experts facultatief in te zetten en kiezen hiermee voor maximaal rendement. In overleg kun je mij inzetten als freelance (digital) marketing en communicatie adviseur of creative director. Dat kan zijn voor een langere termijn strategisch advies zoals de positionering van je merk of het bepalen van de marktstrategie. Zo ook word ik vaak ingeschakeld als adviseur op tactisch niveau. Bijvoorbeeld voor het inzetten van een activatie campagne, het (re-)organiseren van een marketingafdeling of als communicatie adviseur en sparring partner. Op operationeel niveau (de praktische uitwerking) werk ik met een groot netwerk van developers, designers, digital marketeers en content experts. In overleg kunnen we experts uit dit netwerk projectmatig inzetten

Hoe werkt het op freelance / projectbasis inhuren?

We bespreken gezamenlijk jouw wensen en doelstellingen. We bepalen een budget (aangenomen bedrag of door inzet van een zg. uren strippenkaart) en bekijken welke tijd er nodig is om het project succesvol te laten slagen. Hieruit volgt dus een duidelijke briefing, die als leidraad dient voor het project.

We bepalen vooraf het aantal contactmomenten (besprekingen, evaluaties) per week of per maand. De uitvoering van het project kan in overleg plaatsvinden. Dat kan (gedeeltelijk) fysiek bij jou in het bedrijf, vanuit mijn eigen werkplek of via een combinatie hiervan (hybride).

Waarom marketing en/of communicatie uitbesteden?

Als je goede afspraken maakt, dan kan het projectmatig uitbesteden van marketing en/of communicatie aanzienlijke voordelen hebben:

  • Flexibiliteit: jij bepaalt het budget en de planning. Je hoeft geen (veelal risicovolle) arbeidscontracten af te sluiten.
  • Kostenbesparing: omdat je vooraf duidelijk inzichtelijk hebt wie je waarvoor en wanneer inzet heb je niet meer te maken met ‘leegloopuren’ (ook wel ‘minuren’ genoemd). Je betaalt alleen voor verrichte werkzaamheden.
  • Focus op je eigen business: ondersteunende activiteiten koop je op projectbasis in. Jij houdt je bezig met jouw onderneming of instelling.
  • Beschikbaarheid kennis: de juiste inzet van marketing en communicatie vergt explicite kennis die voortdurend moet worden bijgehouden. Altijd een up-to-date advies.
  • Continue beschikbaarheid: expertise en advies op afroep, wanneer jij dat wilt.
  • Meetbaar rendement en resultaat: continue inzicht in je ROI.

Voor wie is freelance geschikt?

  • Kleinere MKB bedrijven die gericht en projectmatig marketing willen gaan inzetten.
  • Middelgrote bedrijven die toe zijn aan professionele inzet van marketing en communicatie, maar geen budget hebben voor vaste arbeidscontracten.
  • Grotere bedrijven die zoeken naar een brede inzet van expertise; ‘de frisse blik’ op hun eigen merk. Op projectbasis: tijdelijk of voor langere tijd.
  • Overheids- en zorg instellingen waarvoor communicatie (en in veel gevallen ook marketing) van groot belang is, maar waarvoor de inzet van een fulltime eigen communicatie adviseur te kostbaar is.

Hoe kan ik je helpen bij je marketing en communicatie projecten?

Bovenstaande informatie geeft slechts een summiere weergave van de mogelijkheden. Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvende afspraak om je wensen te bespreken.